Zadzwoń lub napisz:
sklep@lamaree.pl

Kalmary (opakowanie 3 kg)

tn_kalmary srednie
Cena może ulec zmianie Na zamówienie Tylko transport chłodniczy
Dostępność: Na zamówienie
Kod: RY0094
Dostawa: już od 19,00 zł Szczegóły
Transport chłodniczy La Marée 19,00 zł
Odbiór osobisty W-wa 0,00 zł
Cechy szczególne
Nazwa calamar, calamaro, squid
Rozmiary 0,05-0,08, 0,1-0,2, 0,2-0,3 lub 0,3-0,5 kg sztuka
Minimum zamówienia 1 opak.

Opis

Głowonóg o dziesięciu ramionach, z których dwa wyposażone są w przyssawki. Wewnątrz ciała znajduje się szkielet zwany "piórkiem". Po oczyszczeniu i osuszeniu można go smażyć z czosnkiem, dusić w warzywach lub w winie; większe sztuki można faszerować. Wymaga dość długiego czasu przyrządzania, 20-50 minut (mniejsze sztuki, delikatniejsze, stają się miękkie dużo szybciej). Można też, na sposób azjatycki, zanurzyć go na krótko we wrzącym wywarze z ryb lub warzyw, albo kilka minut smażyć w woku. Mięso kalmara jest białe, zwarte, chude.

Przepisy

Grillowane kalmary

Specyfikacja

Ryby, owoce morza
Nazwa calamar, calamaro, squid
Rozmiary 0,05-0,08, 0,1-0,2, 0,2-0,3 lub 0,3-0,5 kg sztuka
Minimum zamówienia 1 opak.
Czas dostawy ok. 2 dni, zamówienie w poniedziałki, dostawa w środy
Dostawa Transport chłodniczy lub odbiór od kierowcy (W-wa, Wrocław, Katowice, Kraków)/odbiór osobisty
Cena Uwaga, cena może ulec zmianie. Ostateczna cena podawana jest przy zamówieniu
Na zamówienie Uwaga, produkt dostępny jedynie w sprzedaży telefonicznej
Warunki przechowywania od 0 do 2 C
Alergeny Mięczaki
Termin przydatności do spożycia Podawany przy składaniu zamówienia