Parmigiano Reggiano storico
252,00 zł
/ kg
240,00 zł (netto)
Dostępność:
Na zamówienie
Kod: 013334
Cechy szczególne | |
---|---|
Waga netto | ok. 1 kg |
Opis
Uznawany za jeden z najlepszych serów na świecie. Do dziś zachowano tradycyjne metody jego wyrobu; krowy, których mleko służy do produkcji sera, karmione są wyłącznie świeżą trawą i sianem. Co ciekawe - mleko zostaje przed użyciem częściowo odtłuszczone. Słodkawy, owocowy i pikantny miąższ doskonale smakuje z gęstym i dojrzałym octem balsamicznym, kremem balsamicznym lub miodem. Doskonały również jako dodatek do sałatek, owoców, makaronów i sosów - najczęściej starty na tarce, do szynki i melona pokrojony w cienkie plastry. Dojrzewający 24 miesiące.
Skład: mleko, sól, podpuszczka, produkty fermentacji mlekowej
Specyfikacja
Sery | |
---|---|
Waga netto | ok. 1 kg |
Produkt zmiennowagowy | Ostateczna waga może różnić się nieco od podanej |
Czas dostawy | od 3 do 7 dni, zamówienie do wtorku, dostawa w piatki + kurier |
Ograniczone opcje dostawy | Produkt nie będzie wysyłany pocztą. Dostawa kurierem, transportem chłodniczym lub odbiór osobisty |
Miejsca dostawy: | Kurier - cała Polska, Transport chłodniczy - W-wa, Wrocław, Katowice, Kraków, Odbiór osobisty - W-wa |
Na zamówienie | Uwaga, produkt dostępny jedynie w sprzedaży telefonicznej |
Cena za kg | 228,90 zł |
Warunki przechowywania | od 4 do 8 C |
Alergeny | Mleko i produkty pochodne |
Termin przydatności do spożycia | Min. 14 dni |