Zadzwoń lub napisz:
sklep@lamaree.pl

Artykuły

Polędwica z dorsza w sosie maślano - grzybowym

Polędwica z dorsza w sosie maślano - grzybowym

Danie w sam raz na jesienne słoty. Dzięki końcowemu podduszaniu na patelni z grzybami dorsz  nabiera leśnych aromatów, które bardzo do niego pasują!

 

Krab tourteau w court bouillon

Krab tourteau w court bouillon
Court bouillon to bulion używany do gotowania ryb i owoców morza. Podkreśla ich smak i sprawia, że są bardziej aromatyczne...
 

Moules marinières

Moules marinières

Najbardziej chyba klasyczny przepis na mule - mule po marynarsku, podawane ze świeżutką bagietką, którą można maczać w przepysznym sosie...

Łosoś teryiaki z sezamowym szpinakiem i czarną quinoą

Łosoś teryiaki z sezamowym szpinakiem i czarną quinoą

Łosoś w wydaniu nieco azjatyckim, do tego szpinak i quinoa - ciekawe, smaczne i zdrowe połączenie!

Spaghetti muggiese z krewetkami i musem z cukinii

Spaghetti muggiese z krewetkami i musem z cukinii

Makaron z krewetkami i musem z cukinii inspirowany daniem zjedzonym w pewnej portowej restauracji we włoskiej miejscowości Muggia. Tak nam utkwił w pamięci, że musieliśmy go odtworzyć :-)

 

Filet z dorsza z salsą pomidorową

Filet z dorsza z salsą pomidorową

Polędwica z dorsza i najprostsza salsa na świecie.

Nereczki jagnięce z warzywami i leśnymi grzybami

Nereczki jagnięce z warzywami i leśnymi grzybami

Gulasz z nereczek? Proszę bardzo, ale tym razem... jagnięcych! Z leśnymi grzybami i warzywami korzeniowymi - warto spróbować.

Stir fry z krewetek i szparagów

Stir fry z krewetek i szparagów

Trochę inny przepis niż klasyczne krewetki w sosie maślanym z czosnkiem i pietruszką... ale nie mniej smaczny!

Polędwica z dorsza zapiekana z ziemniakami i kozim serem

Polędwica z dorsza zapiekana z ziemniakami i kozim serem

Znakomite, rozgrzewające połączenie. Z dodatkową nutką cytryny smakuje jeszcze lepiej!

Sałatka z karmelizowanymi burakami i wędzoną piersią kaczki

Sałatka z karmelizowanymi burakami i wędzoną piersią kaczki

Smakowita sałatka z karmelizowanymi burakami i cieniutkimi plasterkami wędzonej piersi z kaczki lub z gęsi. Do tego prażone orzechy laskowe... i efekt murowany!